voor alle professionals in de bouw

Zoek

Oplevering nieuwbouw Costerweg in Wageningen

Sinds 25 maart kunnen 264 studenten van het nieuwbouwcomplex aan de Costerweg in Wageningen de sleutel van hun nieuwe kamer ophalen. Het complex bestaat uit drie panden met hoogwaardige faciliteiten, waar studenten zelfstandig of met elkaar wonen. Ontwikkelende bouwer Dura Vermeer Bouw Midden West heeft in nauwe samenwerking met studentenhuisvester Idealis het pand ontwikkeld.

“Ik ben ontzettend trots op het mooie complex dat wij in prettige samenwerking met Dura Vermeer hebben neergezet. Ik kijk er naar uit om de bedrijvigheid in het pand te zien als de studenten straks hun intrek hebben genomen,” aldus Bart van As, directeur-bestuurder van Idealis.

“Wij zijn verheugd dat wij als Dura Vermeer Bouw Midden West deze duurzame woonlocatie aan Idealis opleveren, zo bieden we de studenten een fijne plek om te wonen, studeren en ontspannen te midden van een groene vlindertuin, aldus Marijke Nas, directeur Dura Vermeer Bouw Midden West.

Veel belangstelling voor de kamers
De 144 zelfstandige studentenwoningen liggen in een gebouw van acht bouwlagen met lift. In de 12 groepswoningen is ruimte voor 120 studenten die samen een woonkeuken, toilet en badkamer delen. “We zijn blij om te zien dat deze toevoeging aan ons aanbod, aansluit bij de wensen van de student. Nagenoeg alle kamers zijn al verhuurd, er is volop animo. We zien zelfs dat er meer mensen reageren dan in andere jaren. De oplevering van dit gebouw draagt ook bij aan het realiseren van onze doelstelling: dat alle eerstejaars die bij ROOM ingeschreven staan voor een kamer in Wageningen of Ede, vóór 1 mei van het betreffende studiejaar een kamer hebben,” geeft Bart van As aan.

Duurzaamheid en ontmoeting
Complex Costerweg past in de lijn van het nieuwe ondernemingsplan van Idealis. Daarin staat een ‘andere kwaliteit voor een andere toekomst’ centraal. Zo waren duurzaamheid en ontmoeting belangrijke uitgangspunten bij de bouw. Ook is er een collectieve warmtepomp met warmte- en koudeopslag in de bodem en liggen er zonnepanelen op de daken om elektriciteit op te wekken. Daarnaast zijn er twee ontmoetingsruimten gerealiseerd. In deze ontmoetingsruimten in de plint kunnen studenten met elkaar afspreken in een lichte en groene omgeving. Ook kunnen studenten elkaar treffen op de betonnen traptreden aan de randen van, en ook in, de vlindertuin. Zo is de Costerweg een inspirerende ontmoetingsplek, waar studenten hun creativiteit en talenten kunnen ontwikkelen.

“Studenten hebben hier alle ruimte om zich te ontplooien en zowel met elkaar als de omgeving te verbinden, zodat er een levendige community kan ontstaan. Daarnaast is de woonlocatie zonder constructieve wijzigingen aan te passen naar veranderende behoeften. Samen met de duurzame voorzieningen maakt dit Costerweg 65 maximaal toekomstbestendig”, aldus Marijke Nas.

Bij de ontwikkeling van het pand is veel rekening gehouden met de omwonenden. “We zijn blij dat wij in goed overleg met hen tot dit mooie resultaat zijn gekomen,” geeft Bart van As aan.

Op de foto van links naar rechts:
Nico Stunnenberg – Projectontwikkelaar Idealis
Bart van As – directeur-bestuurder Idealis
Edwin de Kuiper – Directievoorzitter Dura Vermeer Bouw Midden West
Mike Drupsteen – Projectleider Dura Vermeer Bouw Midden West

Officiële opening
De feestelijke opening van het pand vindt op 8 juni plaats in het bijzijn van huurders, omwonenden, stakeholders, Dura Vermeer Bouw Midden West en Idealis.

Meer nieuws berichten: