voor alle professionals in de bouw

Zoek

Bouw Montessori Campus 0-18 in Almere ligt op koers

Ruim een jaar geleden besteedde Bouwen in Gelderland aandacht aan de nieuwbouw van de Montessori Campus 0-18 in het stadsdeel Nobelhorst in Almere. BINX Smartility uit Groenlo is hoofdaannemer van het project en tekent voor zowel de bouwkundige als de installatietechnische werkzaamheden. De oplevering van het 23 miljoen euro omvattende project staat gepland vlak voor de bouwvakvakantie, op 23 juli aanstaande. Projectleider W- en E- installaties Arnold van Zeijst die samen met bouwkundig projectleider Brent Lubbers verantwoordelijk is voor het welslagen is tevreden over de realisatieperiode tot nu toe en is optimistisch gestemd dat, calamiteiten daargelaten, opgeleverd wordt conform planning.

“Je kunt spreken van een soepel verloop. Soepel met aandachtspunten om precies te zijn”, vertelt Arnold van Zeijst. Nu we midden in de afbouw zitten lopen er hier gemiddeld tachtig vakmensen van diverse onderaannemers en leveranciers rond. Stukadoors, schilders, elektriciens, loodgieters, kabelgootmonteurs, you name it.
Zelfs de inrichter van de sporthal is al druk bezig. Het zijn natuurlijk grillige tijden in de bouw- en installatiewereld. Vakmensen worden veelvuldig benaderd en verkassen soms voor vijftig euro per maand meer. Dat heb je uiteraard niet allemaal in de hand, maar we liggen goed op schema. Als er geen gekke dingen gebeuren wordt de planning gewoon gehaald. We hebben eigenlijk continu planningsoverleg en houden dagelijks de vinger aan de pols. Gelukkig zijn de problemen qua leveringsbetrouwbaarheid achter de rug. Vorig jaar was dat nog een item maar een en ander is nu genormaliseerd. Dat geldt ook voor het prijsniveau, al ligt dat nog wel genuanceerd. Maar als je bijvoorbeeld naar de zonnepanelen kijkt, dan had ik die liever nu ingekocht dan vorig jaar.

Regen
De enige grote spelbreker in de ruwbouwfase was het weer. Arnold van Zeijst: “We waren in het schoolgebouw vlak voor de kerst dicht en de sporthal was begin februari dicht. Daarvoor hadden we te maken met extreme neerslag. Daar staat een heel belangrijke pré tegenover. De opdrachtgever had het nutsbedrijf al bij het project betrokken in het allerprilste stadium, waardoor we vanaf dag één spanning hadden. De twee trafo’s stonden er al bij aanvang. Eén daarvan gebruiken we vanaf de start als bouwstroom. Een andere meevaller is dat we vrijwel geen tussentijdse aanpassingen hebben gekend. Alleen op detailniveau waren er een paar wijzigingen, maar die mogen geen naam hebben.”

De door RoosRos Architecten ontworpen campus zal een plek worden voor kinderen van 0 tot 18 jaar oud. Het schoolgebouw bestaat uit onderwijsvloeren, een kinderdagverblijf, bibliotheek en een aula met podium. Naast het schoolgebouw staat een sporthal. Doordeweeks overdag wordt deze gebruikt voor het bewegingsonderwijs van de Montessorischool en het kinderdagverblijf. ’s Avonds en het weekend kunnen verenigingen gebruik maken van de hal en krijgt het eveneens een wijkfunctie voor het stadsdeel Nobelhorst. Rondom de gebouwen is een uitdagend en speels buitenterrein met een unieke skills-garden.

Foto: Jan Willem Tuinman, ASG

Meer nieuws berichten: