voor alle professionals in de bouw

Zoek

Realisatie De Prins ligt mooi op schema

Blankespoor Installatietechniek uit Putten voert alle werktuigbouwkundige werkzaamheden uit aan appartementencomplex De Prins in Hilversum. Voor projectleider Perry van Wingerden is het de eerste keer dat hij samenwerkt met hoofdaannemer WBC Bouw. En de ervaringen zijn tot nu toe positief.

Voor Perry van Wingerden kwam het project in beeld nadat de overeenkomst met WBC was getekend. “De grote contouren zijn dan al vastgelegd. De calculatie heeft zijn werk dan gedaan en voor mij zijn dan zaken als inkoop, planningsoverleg en dergelijke actueel. Ook stellen we met de E-installateur, in dit geval Van Drunen uit Harderwijk, een vermogenslijst vast zodat onze apparaten voldoende voeding hebben. De algehele planning is in handen van WBC. De Prins kent voor ons geen grote technische complexiteit. We plaatsen 29 WTW installaties, 200-liter boilers en buitenunits. Voor de vloerverwarming en koude leidingen werken we samen met gerenommeerde installatiepartners. Voor het overige voeren we de werkzaamheden uit met eigen installateurs. We werken per vloer omhoog. Tijdens een piekperiode werken we onze leidingen, afvoeren en andere voorzieningen binnen acht dagen in de breedplaatvloeren waarna het beton alles bedekt. We werken waar mogelijk met prefab of het nu riool- of lucht betreft. De eerste verdieping hebben we inmiddels afgerond en zeer binnenkort starten we met de tweede verdieping. Voor de bouwvak moet het dak erop en wat dat betreft liggen we mooi op schema.

Ik ben blij dat de markt inmiddels gestabiliseerd is. Alles kun je nu weer binnen een redelijke termijn bestellen en afgeleverd krijgen. We hebben bijvoorbeeld alle warmtepompen al binnen. Ik verwacht geen écht spannende momenten meer. We moeten nog om tafel voor de afbouwplanning, maar ik voorzie daarin geen problemen. Het project verloopt voorspoedig. We kunnen goed door één deur met de uitvoerder en dan heb je al veel gewonnen. We zijn goed in het realiseren van appartementen. Zo’n veertig procent van onze werkzaamheden speelt zich af in deze tak van sport. Daarnaast doen we veel utiliteitsopdrachten en seriematige woningbouw.”

Nagenoeg vol
Directeur Martijn van Wijk vertelt dat de orderportefeuillevan Blankespoor Installatietechniek tot tevredenheid stemt. “Onze ervaringen in de markt voor 2024 zijn positief. Er is meer dan voldoende werk. Onze grootste uitdaging is echter dat er een tekort aan vakbekwaam personeel is. Wij zijn een erkend leerbedrijf en willen daarom ook graag jongeren opleiden tot een vakman.

Per 1 april 2023 is de ketelwet van toepassing. Dat betekent dat bedrijven die werken aan geisers, gashaarden of cv-ketels gecertificeerd moeten zijn. Blankespoor is volledig gecertificeerd en veel kleine installateurs niet. Hierdoor kunnen wij de vraag nauwelijks aan en zoeken wij ook servicemonteurs die ons hierbij kunnen ondersteunen.

Voor het jaar 2024 zitten we nagenoeg vol op zowel de projecten afdeling als de service. We hebben veel mooie werken in de orderportefeuille en doen nieuwbouwprojecten en renovatie van zowel woningen, scholen als utiliteit. Verder bedienen we ook de particuliere markt in de regio Putten.”

Foto: Blankespoor Installatietechniek

Meer nieuws berichten: