voor alle professionals in de bouw

Zoeken

De Afbouwsector lanceert platform voor bijscholing en innovatie: De Afbouwacademie

Op 14 februari jl. lanceren vakbonden CNV en FNV en ondernemersorganisatie NOA De Afbouwacademie. Dit online platform presenteert een actueel aanbod van trainingen, e-learnings en informatie over innovatie. Deelname aan trainingen kan veelal gratis of tegen lage kosten, dankzij subsidiebijdragen van het O&O fonds Afbouw. Doelgroepen zijn werknemers en ondernemers in de Afbouwsector. De partijen spelen hiermee in op de toenemende behoefte aan goed gekwalificeerd personeel. Daarnaast bevordert De Afbouwacademie de duurzame inzetbaarheid van vakmensen.

Vier sectoren
Binnen de sector afbouw zijn de specialismen plafond- en wandmonteur, stukadoren, dekvloeren leggen en natuursteenbewerken werkzaam. Werknemers en zzp’ers in deze sectoren moeten zich voortdurend blijven ontwikkelen om goed, veilig en duurzaam inzetbaar te blijven.

Ambassadeurs
De Afbouwacademie ondersteunt hierbij met een website met een sectorspecifiek aanbod van klassikale trainingen van o.a. leveranciers, producenten en branche-opleiders. Tevens kan men deelnemen aan gratis e-learnings. Ambassadeurs gaan werkgevers bezoeken om hen te informeren en te stimuleren om hun werknemers bij te scholen. Ook zullen zij inventariseren op welke gebieden de ondernemers extra ondersteuning nodig hebben.

Subsidie
Om de drempel verder te verlagen subsidieert het O&O-fonds Afbouw een groot deel van de cursus- en verletkosten. Vrijwel alle trainingen op de site kennen bovendien – wederom dankzij subsidie – een startgarantie: zo weten deelnemers zeker dat zij de gewenste training kunnen gaan volgen.

Meer nieuws berichten: