voor alle professionals in de bouw

Zoek

Dubokeur Remix/Sakrete mortels gehercertificeerd

Al in 2008 was Remix de eerste mortelfabrikant die het prestigieuze DUBOkeur wist te behalen voor mortels voor metselwerk. Ondanks de steeds strengere eisen heeft Remix dit DUBOkeur met uitgekiende recepten keer op keer opnieuw weten te behalen. Recent zijn de Remix/Sakrete Metselmortels met kalk, Doorstrijkmortels en Dunbedmortels door het Nibe opnieuw positief beoordeeld en zijn de DUBOkeur certificaten weer met 2 jaar verlengd tot 2025. Remix is nog steeds de enige mortelfabrikant die het DUBOkeur voor een breed assortiment mortels voor metselwerk heeft weten te behalen. Deze Remix/Sakrete mortels behoren hiermee tot de milieutechnische top en zijn (aantoonbaar en gecertificeerd) een duurzame keuze. CO2 reducties waar nu veel aandacht voor is, zijn bij Remix al jaren gemeengoed!

 

DUBOkeur, een aantoonbaar milieuvriendelijke keuze

Het NIBE berekent voor het DUBOkeur de totale milieu-impact van een product in alle fases van zijn levenscyclus. Van de winning van grondstoffen, via productie van materialen, productonderdelen en het product zelf, tot aan het gebruik van het product en de uiteindelijke verwerking na sloop door hergebruik, recycling, storten of verbranden. Men houdt rekening met 18 milieueffecten. De totale milieubelasting van een product wordt vervolgens vergeleken met andere producten die voor deze toepassing gekozen kunnen worden. Met het DUBOkeur laten fabrikanten/leveranciers zien dat hun producten tot de meest milieuvriendelijke producten behoren en zien de afnemers dat het product het milieu zo min mogelijk aantast. Het DUBOkeur wordt om de 2 jaar opnieuw beoordeeld en vergeleken met de meest actuele benchmark.

Meer nieuws berichten: