voor alle professionals in de bouw

Zoek

Piramidaal Multifunctioneel verwerkingscentrum Bloemenveiling Plantion

Bloemenveiling Plantion in Ede heeft recent een opmerkelijke uitbreiding ondergaan, een project dat getuigt van gedetailleerde planning, samenwerking en vakmanschap. In samenwerking met gerenommeerde onderaannemers heeft Bouwbedrijf Kreeft, onder leiding van projectleider Rémon Liefting, een nieuw multifunctioneel verwerkingscentrum van ruim 6250 m² gerealiseerd. Het project, gestart in oktober 2022, werd medio juni 2023 opgeleverd en verliep soepel en volgens planning, ondanks uitdagingen en extra wensen van huurders.

De uitbreiding is een direct gevolg van de groei die Bloemenveiling Plantion in de afgelopen periode heeft doorgemaakt. Remon Liefting: “Het project kwam bij ons in beeld omdat we al met enige regelmaat interne verbouwingen hadden uitgevoerd in het recente verleden. Vanuit die relatie heeft men ons één op één gevraagd mee te denken en een prijs te maken. Met een zorgvuldige en gedetailleerde voorbereiding ging Bouwbedrijf Kreeft aan de slag, in nauwe samenwerking met Breddels Architecten, installateurs en opdrachtgever Plantion zelf. De betrokkenheid van bekende onderaannemers, zoals Aannemersbedrijf Hoes, Schipper Vloeren, Nijborg Staal en Heger & Janssen dak- en wandbeplating B.V., heeft bijgedragen aan een gestroomlijnde realisatie.

De bouw volgde een strakke planning. Nijborg Staal plaatste de ruim 600 ton wegende staalconstructie. Heger & Janssen dak- en wandbeplating B.V. voegde de dak- en gevelbeplating toe, wat leidde tot een gebouw dat voor de kerst nagenoeg wind- en waterdicht was. We hebben dus geen hinder ondervonden van al die regenachtige weken. De vloer, in drie fases gestort over een totale periode van drie weken in februari, legde letterlijk en figuurlijk de basis voor het soepele verdere project. In de daaropvolgende maanden april en mei werd de binneninrichting aangebracht.” Hoewel het project, zoals gezegd, soepel verliep, moesten enkele uitdagingen worden overwonnen.

Remon Liefting: “Het omvangrijke karakter van de uitbreiding en het nauwkeurig doortrekken van de betonnen plint waren voorbeelden van enkele van de complexe taken. Daarnaast werd er behoorlijk wat meerwerk verricht op verzoek van huurders die ruimte huren in de nieuwe hal van de veiling. Dit extra werk omvatte onder andere de installatie van keukens, kantoren, een serverruimte en opslagboxen.”

Gedurende de bouwfase hield Bouwbedrijf Kreeft een team van gemiddeld drie eigen personeelsleden aan, wat opliep tot vijftien mensen in piekperiodes, inclusief de inzet van onderaannemers en exclusief de medewerkers van de installateurs. De bouwkundige aanneemsom bedroeg 3.2 miljoen euro, exclusief installaties, grond- en terreinwerk.

Foto: Kreeft Bouw

Meer nieuws berichten: