voor alle professionals in de bouw

Zoek

Hofmeijer en Luijendijk trekken gezamenlijk op in project Kompaan College

Hofmeijer Civiel- en Cultuurtechniek uit Voorst is verantwoordelijk voor het “grijze- en grondwerk” van de nieuwbouw van het nieuwe Kompaan College in Vorden. Het civiel- en cultuurtechnisch bedrijf trekt samen op met Luijendijk Hoveniers uit Warnsveld die de Voorstenaren al in een vroeg stadium vroeg gezamenlijk de opdracht aan te vliegen. “Zoiets komt regelmatig voor”, vertelt projectleider Sander Pluimers. “We werken vaak op basis van langdurige relaties en nemen veel één op één aan. En dat bevalt ons prima.”

Sander Pluimers heeft inmiddels twintig jaar ervaring in de civiel- en cultuurtechnische wereld. “Als klein jongetje wilde ik al tractorchauffeur worden en zo ben ik ook gestart bij een agrarisch loonbedrijf. Van het een kwam het ander en na het werken op de kraanwagen heb ik me verder bijgeschoold. Na assistent uitvoerder en uitvoerder, ben ik nu projectleider en houdt me bij Hofmeijer bezig met planning, kwaliteitsbewaking, veiligheid en nog een aantal zaken. Ik hou de helicopterview over projecten. Daarbij is het een groot voordeel dat ik ervaring vanaf de basis heb opgebouwd. Ik kan me goed inleven in de praktische obstakels die de jongens in hun dagelijks werk tegenkomen.

Het Kompaan College kwam in beeld via de contacten tussen mijn werkgever en Marcel Luijendijk van het gelijknamige hoveniersbedrijf uit Warnsveld. Zij hadden de uitnodiging ontvangen om mee te denken en te rekenen op verzoek van de school. Vanaf het begin was duidelijk dat wij ons zouden richten op het grondwerk en het grijze werk en zij op het groene segment. We opereren eigenlijk als een soort bouwteam. We wonen ook eens per maand de bouwvergaderingen bij. Voor mij is het de eerste keer dat ik samenwerk met Rots Bouw.

Ik ben daar enthousiast over. Er is een open communicatie, de afstemming klopt en we gunnen elkaar wat. Nee, die samenwerking verloopt vlekkeloos.
Het eerste deel van onze werkzaamheden omvatte het bouwrijp maken van de bouwplaats inclusief de aanleg van de toegangsweg. Daarna volgde het ontgraven van de bouwput en de aanleg van de wadi en de riolering. Op het programma staan verder nog het verharden van het terrein en de montage van het interieur zoals bankjes, prullenbakken en dergelijke. Tot de bouwvak zullen we nog wel actief zijn in Vorden. Gemiddeld werken we met twee tot vier medewerkers op de bouwplaats. Dat zullen we binnenkort, inclusief de stratenmakers, opplussen naar een man of zes. Een van de belangrijkste aandachtspunten was het feit dat de hemelwaterafvoer op het terrein moet plaatsvinden. Voor het overige was het een middelgrote, vrij regulier van karakter zijnde opdracht.”

Divers
Het vijftig medewerkers tellende Hofmeijer bestrijkt een breed spectrum aan werkzaamheden en kent daarom eveneens veel verschillende opdrachtgevers in uiteenlopende sectoren. Sander Pluimers: “We zijn sterk vertegenwoordigd in de sport- en recreatiesector. Momenteel leggen we een nieuwe veldverwarming aan bij FC Twente en zijn ook actief bij de Go Ahead Eagles. We vernieuwen toplagen voor diverse gerenommeerde amateurverenigingen in de regio, maar ook daarbuiten. We hebben zo’n 125 velden in onderhoud. Maar we zijn ook werkzaam bij Paleis Het Loo en richten natuurontwikkelingsgebieden in voor Natuurmonumenten. We maken gronden bouwrijp voor aannemers in het kader van de woningbouw en werken voor waterschappen. Ook exploitanten van zonneparken weten ons te vinden. In de jaren dat ik hier nu werk heb ik nog nooit een identieke week meegemaakt. Wel is de markt erg grillig geworden, mede door de discussies rond CO2 en stikstof en de vergunningverlening. Anderzijds kunnen we qua werk een half jaar vooruit kijken en is er veel in optie. We hoeven ons hier echt geen moment te vervelen.”

Beeld: Hofmeijer

Meer nieuws berichten: