voor alle professionals in de bouw

Zoek

Ingenieursbureau Verhoeve & Faber: “Thermen Berendonck is op ons lijf geschreven”

Bij de bouw van het Hotel Thermen Berendonck verzorgt ingenieursbureau Verhoeve & Faber uit Doetinchem de voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van het buitenterrein. Verhoeve & Faber heeft een lange relatie met Thermen, zo vertelt projectleider en mede-eigenaar Bas Hunting: “Al in 2016 is de samenwerking van start gegaan. Toen verzorgden we het ontwerpwerk en de coördinatie voor de uitvoering van een nieuw parkeerterrein bij Thermen Bussloo.”

Ook voor het in 2019 geopende Thermencomplex Berendonck heeft Verhoeve & Faber de aanleg van de toegangsweg, de parkeerplaats en de tuinen voorbereid. De werkzaamheden bij het hotel sluiten hier mooi op aan. “We ontwerpen de ondergrondse infra (kabels en leidingen, riolering) en de bovengrondse infra. Doordat wij de situatie ter plaatse al goed kennen, is deze klus op ons lijf geschreven. Berendonck is voor Verhoeve & Faber een interessante en uitdagende klus. De kans op het aantreffen van archeologische resten is groot, en daarnaast is er bijzondere flora en fauna waar we rekening mee houden bij de inrichting.”

Als onderdeel van de civiele ontwerpwerkzaamheden hoort het opstellen van bestekstekeningen en het RAW-bestek ook bij de taak van Verhoeve & Faber. Ook begeleiden ze de aanbesteding om zo de juiste civiele aannemer voor dit werk aan te trekken.

Verhoeve & Faber heeft een gevarieerde klantenkring van overheden en particuliere organisaties. Sjoerd Verhoeve, mede-eigenaar: “Opdrachtgevers ervaren ons als een pragmatische, no-nonsens organisatie. Maar in dit jaar, waarin we het tienjarig jubileum van ons bedrijf vieren, laten we ook onze uitbundige kant zien! We zijn druk bezig met het organiseren van een bijzondere, inspirerende netwerkbijeenkomst voor al onze relaties. Wij zijn trots op ons bedrijf, dus van dit lustrum gaan we een mooi feestje maken!”

Op de foto: Sjoerd Verhoeve (l) en Bas Hunting

Afbeelding: Verhoeve & Faber

Meer nieuws berichten: