voor alle professionals in de bouw

Search

Nieuwe aanwinst voor groene woonwijk World Food Center in Ede

Op het World Food Center in Ede gaat World Food Center Development (WFCD*) in samenwerking met Woonstede en bouwbedrijf Van Wijnen Arnhem 88 sociale huurwoningen ontwikkelen. De bouw is inmiddels gestart.
 
Uniek
Het voormalige militaire terrein van de Maurits- en Frisokazerne in Ede wordt getransformeerd tot een hoogwaardige woonwijk met een combinatie van wonen, werken, onderzoek en ontspanning. Gelegen op een centrale locatie in het groen, biedt dit appartementencomplex niet alleen comfortabel wonen, maar ook nabijheid tot het nieuwe station Ede-Wageningen.

Het gebouw is functioneel en esthetisch aantrekkelijk en biedt ruimte voor ontmoeting op de begane grond. Woonstede onderzoekt of de begane grond kan worden ingericht voor maatschappelijke/commerciële activiteiten. Met als doel levendigheid in het gebouw te brengen. Daarnaast ligt het gebouw aan het toekomstige voedselbos en centrale groene as. Joost Mulder, namens WFCD: “Wat Veld G zo uniek maakt is het toevoegen van betaalbaar wonen in een zeer hoogwaardig en krachtig ontwerp van MIX architectuur B.V. Dit kon alleen mogelijk worden gemaakt door de goede samenwerking met Woonstede en Van Wijnen.”
 
Betaalbaar wonen
Met 88 huurappartementen biedt Veld G een unieke kans voor inwoners van Ede en omstreken om te genieten van goede woningen op een prachtige locatie. Of je nu een jonge professional bent die dicht bij het station wil wonen, of samenwoont en op zoek bent naar comfortabel en betaalbaar wonen in het groen, of iemand met een zorgvraag, Veld G heeft voor ieder wat wils. Marco de Wilde, directeur-bestuurder van Woonstede: “Veld G is een mooie toevoeging aan de beschikbaarheid van sociale huurwoningen in Ede, op een prachtige locatie.”

Op de foto van links naar rechts Joost Mulder (BPD), Elmer Bronkhorst (BPD), Gosse Dousma (Van Wijnen), Hans Peter van Leeuwen (Woonstede), Harry Dijkstra (Van Wijnen), Frenck Megens (Woonstede), Eric van Hoof (Van Wijnen), Marco de Wilde (Woonstede) proosten op de start van de bouw. Foto: Woonstede

  • WFCD is een samenwerkingsverband tussen Green Real Estate, Van Wijnen Projectontwikkeling en BPD l Bouwfonds Gebiedsontwikkeling.

     

Meer nieuws berichten: