voor alle professionals in de bouw

Zoek

Grote opknapbeurt voor flats Goeman Borgesiuslaan

Drie flats aan de Goeman Borgesiuslaan in Harderwijk krijgen een grote opknapbeurt. Zowel aan de buitenkant als de binnenkant van de in totaal 189 woningen. Woningcorporatie Uwoon en bouwbedrijf Trebbe ondertekenden vlak voor de kerstdagen het contract hiervoor.

Het plan is op hoofdlijnen uitgewerkt. De eerste stap is nu om het aan bewoners voor te leggen. Dat gebeurt op woensdag 7 februari tijdens een  informatiemarkt waar bewoners de hele dag terecht kunnen. Daarna volgen gesprekken bij alle bewoners thuis. Iedereen krijgt een informatieboekje, gevolgd door een peiling of de bewoners instemmen met het plan voor hun woning.

Ook oog voor de omgeving
Los van groot onderhoud, een flink aantal verbeteringen en het energiezuinig maken van de flats, is er ook aandacht voor de leefomgeving. Denk aan (sociale) veiligheid, parkeren, afval en ontmoeten. Samen met de bewoners wordt het ontwerp voor de algemene ruimten gemaakt.

Een mooi plan
Fleur Imming, directeur-bestuurder van Uwoon is blij met deze stap. “We hebben al eerder een plan voor de flats gemaakt maar dat teruggetrokken. Bewoners waren daar begrijpelijk teleurgesteld over. Nu ligt er een mooi plan om de bewoners een fijner huis en een veel mooiere flat te geven. Ook gaan ze het merken in hun energieverbruik. Ik ben benieuwd naar hun reactie.”

Samen verder bouwen aan woongeluk
Trebbe is een bouwbedrijf die veel ervaring heeft met het opknappen van grote flats. Ook hebben ze mensen die er speciaal voor de bewoners zijn. De flats worden de komende jaren 1 voor 1 aangepakt. Marinus den Harder, directeur bij Trebbe, kijkt ernaar uit om in Harderwijk aan de slag te gaan. “Na de herstructurering van Tinnegieter in Harderwijk, mogen we nu onze fijne samenwerking met Uwoon continueren met de verduurzaming van deze flatgebouwen. Wij kijken er enorm naar uit om samen verder te bouwen aan het woongeluk in Harderwijk.”
 
 

Meer nieuws berichten: