voor alle professionals in de bouw

Zoek

Overeenkomst Uwoon en Slingerpark voor 28 sociale huurappartementen op Landgoed Veldwijk

Woningcorporatie Uwoon en NCB Projectrealisatie BV en Van de Kolk Ontwikkeling BV (verenigd in Slingerpark BV) hebben een intentieovereenkomst met elkaar getekend voor de ontwikkeling en realisatie van 28 sociale huurappartementen op Landgoed Veldwijk.

Zorgfunctie verplaatst
Op Landgoed Veldwijk wordt door NCB en Van de Kolk in samenwerking met GGz Centraal en de gemeente Ermelo gewerkt aan het plan voor 100 nieuwe woningen in het noordwestelijke deel tussen de Horsterweg, Klinkertlaan en de Oude Nijkerkerweg. De huidige zorgfuncties op dit deel van het terrein zijn verplaatst naar het zuidelijk deel waardoor er ruimte ontstaat voor nieuwe woningen. Op een zorgvuldige wijze worden de nieuwe woningen ingepast in het groene landschap.

Modern en compact
Binnen het plan worden 28 sociale huur appartementen ontwikkeld. Met het ondertekenen van de overeenkomst verbinden partijen zich om zich in te spannen om de nieuwe sociale huurwoningen op korte termijn te realiseren waarna Uwoon de woningen kan verhuren. Manager Vastgoed bij Uwoon, Marco Kersing, is heel blij met de toevoeging van deze appartementen met 1 en 2 slaapkamers op deze mooie locatie. “Ook in Ermelo is de behoefte aan betaalbare huurwoningen groot. De wachtlijst voor een sociale huurwoning wordt ook in Ermelo langer, helaas. Met de bouw van deze 28 appartementen voegen we moderne, compacte en zeer energiezuinige appartementen toe.”

Een mooie mix
Naast de 28 appartementen komen er nog 72 woningen in dit deel van Veldwijk bestaande uit een mix van sociale koop-/ huurwoningen, middenhuurwoningen, halfvrijstaande levensloopbestendige woningen, (half)vrijstaande woningen, vrije kavels en luxe appartementen met een grote buitenruimte.

Planning
Het bestemmingsplan voor dit deel van Veldwijk wordt eind dit jaar ter inzage gelegd. Vervolgens worden de plannen uitgewerkt en het voornemen is om voor de zomer van 2024 de vergunning aan te vragen en kort na de zomer te starten met de bouw van de nieuwe woningen. Wanneer alles volgens planning verloopt kunnen de nieuwe bewoners halverwege of eind 2025 de sleutel ontvangen van hun nieuwe huurwoning.

Op de foto: Robert Hoekstra (Van de Kolk Ontwikkeling BV – links), Fleur Imming (Uwoon) en Sake Smid (NCB Projectrealisatie BV) feliciteren elkaar met de voorgenomen bouw van de 28 sociale huurappartementen op Landgoed Veldwijk.

Meer nieuws berichten: