voor alle professionals in de bouw

Zoeken

Feestelijke start bouw 30 huurappartementen in centrum Zeeland

In het centrum van het dorp Zeeland, gemeente Maashorst, gaat Bouwmij Janssen in opdracht van Mooiland dertig huurappartementen bouwen. Vrijdag 24 november werd een feestelijk, officieel startsein gegeven. Franko van Lankvelt, wethouder gemeente Maashorst, Carly Jansen, bestuurder Mooiland en Bart van Roy, directeur Bouwmij Janssen slaan de eerste paal in de grond van de nieuwbouw. Mooiland verwacht dat de bewoners rond september/oktober de sleutels van hun nieuwe appartement ontvangen.
 
Duurzaam en energiezuinig
Twintig appartementen zijn met voorrang toegewezen aan senioren. In totaal reageerden 517 woningzoekenden op de appartementen. Op de tien appartementen voor huurders tot veertig jaar reageerden 252 woningzoekenden. Alle dertig appartementen zijn ruim ingedeeld met één of twee slaapkamers en een eigen balkon. Dit nieuwbouwproject is het eerste dat Mooiland uit de langdurige samenwerkingsovereenkomst met Bouwmij Janssen uit Venray realiseert. Carly Jansen, bestuurder Mooiland: “We kijken uit naar een fijne samenwerking met Bouwmij Janssen en zijn blij dat we deze nieuwe sociale huurwoningen voor een mooie mix aan bewoners kunnen bouwen in de gemeente Maashorst. Alle appartementen hebben een bodemwarmtepomp die ervoor zorgt dat de appartementen in de winter verwarmd worden en in de zomer verkoeling brengt. Optimaal duurzaam en energiezuinig, zoals bij al onze nieuwbouwprojecten.”
 
Bart van Roy, directeur Bouwmij Janssen: ”We zijn wederom blij dat we als Bouwmij Janssen samen met onze partners een bijdrage kunnen leveren, ook in het mooie Zeeland, aan het oplossen van het grote tekort op de woningmarkt.”
 
Franko van Lankvelt, wethouder(wonen) gemeente Maashorst: “Een aantal appartementen is bedoeld voor met name senioren. Op een mooie locatie in het centrum. Met deze appartementen voorzien we niet alleen in de woonbehoefte van deze specifieke doelgroep in Zeeland. Ze brengen namelijk ook de doorstroming op gang. De gezinswoningen die doorstromende senioren achterlaten, komen daardoor weer vrij voor andere woningzoekenden.”

Mooiland heeft alle woningen toegewezen.
 

Meer nieuws berichten: