voor alle professionals in de bouw

Zoek

Bouw van Het Nieuwe Metterswane een stap dichterbij

De bouw van Het Nieuwe Metterswane, direct aan het Stationsplein van Nijmegen, is weer een stap dichterbij. De gemeente Nijmegen heeft de omgevingsvergunning voor de bouw van Het Nieuwe Metterswane afgegeven. Deze omgevingsvergunning maakt het mogelijk om nog dit jaar te starten met de bouw van het iconische woongebouw, een ontwerp van de uit Nijmegen afkomstige architect Dirk Peters van Barcode Architects. KondorWessels Projecten (onderdeel van VolkerWessels) is de betrokken ontwikkelaar.

Het Nieuwe Metterswane wordt een uitnodigend multifunctioneel gebouw op een prominente plek in de stad. Het gebouw verbetert de identiteit en de levendigheid van de directe omgeving sterk. Er ontstaat een aantrekkelijke plek om te wonen, werken en verblijven. Wanneer je het station uitloopt, springt het gebouw direct in het oog en nodigt je uit in de stad Nijmegen. De belangrijkste verbindingen met de binnenstad lopen langs het gebouw.

Het gebouw wordt een getrapt complex van 23 etages met een tweelaagse ondergrondse parkeergarage, kantoren, horeca, een stadssupermarkt en appartementen. De verschillende hoogtes van Het Nieuwe Metterswane gaan het vernieuwde poppodium Doornroosje en de Nimbustoren met elkaar verbinden, en zorgt hiermee voor een aantrekkelijke toevoeging aan het stationsgebied van Nijmegen. Ook wordt het gebouw voorzien van groene daken en een duurzaam energiesysteem en komen er parkeerplekken voor deelauto’s.

In totaal komen er in Het Nieuwe Metterswane 276 appartementen, onderverdeeld in sociale huur, midden huur en vrije sector koopappartementen. Talis en DW Property zijn straks verantwoordelijk voor de verhuur van de appartementen. Binnenkort tekenen KondorWessels Projecten, Talis en DW Property hiervoor een overeenkomst.

Meer nieuws berichten: