voor alle professionals in de bouw

Zoek

Arval BNP Paribas opent state-of-the-art mobiliteitspand in Nijkerk

Arval BNP Paribas (Arval), toonaangevend aanbieder van mobiliteitsoplossingen, heeft een nieuw mobiliteitsgebouw in Nijkerk feestelijk geopend. De nieuwe faciliteit helpt bij het efficiënt beheren van alle soorten lease- en huurvoertuigen.
 
Vorig jaar groeide de vlootomvang van Arval met 5,9 procent naar ruim 100.000 voertuigen in Nederland, waardoor het de vierde leasemaatschappij van Nederland is en zijn de logistieke activiteiten aanzienlijk toegenomen. Voor 2023 en daarna wil Arval de duurzaamheid van zijn wagenpark vergroten, bijvoorbeeld door de levensduur te verlengen. Het nieuwe pand is speciaal voor Arval ontworpen voor hergebruik van voormalige leaseauto’s met aandacht voor duurzaamheid en multifunctionele inzetbaarheid door Bronsvoort Blaak Architecten uit Amerongen in opdracht van ontwikkelaar Smink Vastgoed. Bouwkundig hoofdaannemer was Aannemingsbedrijf J. van den Ham. Het Utrechtse Warmtebouw tekende voor de W-installaties en de elektrotechniek was in handen van Mossink Elektrotechniek uit Hoevelaken
 
Met een oppervlakte van 320 m2, waarvan 270 m2 kantoorruimte, biedt het pand volop ruimte om efficiënt te werken. De garage beslaat een indrukwekkende 1.600 m2 en het inpandige parkeerterrein heeft een oppervlakte van 1.200 m2, goed voor 70 parkeerplaatsen. Buiten is er ruimte voor nog eens 2.500 auto’s. Verder zijn er in het pand zes autokeuringsplekken en een slimme reparatieafdeling waar allerlei reparaties kunnen worden uitgevoerd. Voor een goede presentatie van de auto’s zijn er tevens twee wasstraten aanwezig. Dagelijks worden er 100 tot 150 auto’s klaargemaakt voor een nieuwe bestemming, bijvoorbeeld verkoop. Dit verlengt de levensduur van de auto aanzienlijk.
 
Duurzame kenmerken
Het nieuwe gebouw is uitgerust met diverse duurzame kenmerken. Het sluit aan op de duurzaamheidsdoelstellingen van Arval en zijn toewijding tot het bieden van duurzame mobiliteitsoplossingen om de ecologische voetafdruk te verminderen. Het gebouw wordt verwarmd met twee warmtepompen, ondersteund door 1.000 zonnepanelen die voorzien in de elektriciteitsbehoeften van het pand. Daarnaast beschikt het over 14 oplaadpunten voor elektrische voertuigen. Het gebouw functioneert volledig gasloos en maakt gebruik van vloerverwarming voor een efficiënt en comfortabel binnenklimaat.
 
Strategische locatie
De strategische keuze voor het kantoor aan de A28 in Nijkerk komt voort uit de wens om een centrale locatie in Nederland te hebben. Nijkerk is aantrekkelijk voor bedrijven om zich te vestigen vanwege de centrale ligging en bereikbaarheid via de weg en het water. De locatie is goed bereikbaar voor autodealers uit het hele land en zorgt dat Arval zijn diensten efficiënt kan aanbieden aan klanten. Naast huurder Arval is er ruimte beschikbaar voor lokale bedrijven.

Simon Smink, Vastgoedmanager bij Smink Vastgoed: “We zijn verheugd om voor Arval BNP Paribas dit project, dat duurzaamheid, innovatie en functionaliteit combineert, te kunnen realiseren. De opdracht aan Bronsvoort Blaak Architecten was om een pand te ontwerpen waar Arval direct in kan trekken, maar wat ook duurzaam multifunctioneel en dus langdurig bruikbaar is. Dat is goed gelukt, en we hebben een daadwerkelijk toekomstbestendig pand weten neer te zetten waar naast Arval ook andere huurders nog lang plezier van kunnen hebben.”

René de Jong, Director Remarketing bij Arval BNP Paribas: “We zijn enorm blij om onze klanten door heel Nederland voortaan vanuit dit state-of-the-art gebouw tot dienst te kunnen zijn, waarbij we ook voor autodealers goed bereikbaar zijn. Het voortdurende streven naar duurzame en innovatieve mobiliteitsoplossingen door Arval BNP Paribas, wordt weerspiegeld in dit pand, dat bovendien van alle gemakken is voorzien. Naast het duurzame doel om de levensduur van leaseauto’s te blijven verlengen zal het gebruik van dit gebouw zorgen dat wij voortaan minder bijdragen aan CO2-uitstoot.”

Bron/foto: Alva Bedrijfsfotografie
 

Meer nieuws berichten: