voor alle professionals in de bouw

Zoeken

Kleurkeuze en ontwerp vloeren Trivium College levert prachtig effect op

Solitas uit Rijssen werd door de bouwcombinatie Kreunen Bouw en Bouwbedrijf Klomps benaderd om een prijs af te geven voor de projectstoffering van het Trivium College in Amersfoort. Beide bouwbedrijven maken regelmatig gebruik van de diensten van het bedrijf, vertelt directeur Gert-Jan Beltman.

“We werken zowel voor de bedrijven op individuele basis als in combinatieverband. Het onderwijs is naast de zorg, seriematige woningbouw en de kantorenmarkt een van onze belangrijkste marktsegmenten.Niet verwonderlijk, want evenals in de zorg is er in het onderwijs altijd wel wat te doen. Als het geen nieuwbouw is, dan is het wel verbouw of transitie. Daardoor is het ook een stabiele markt en dat is in een relatief onzekere tijd in de bouw, een welkome zaak.

In Amersfoort hebben we alle vloerafwerking voor onze rekening genomen inclusief egaliseren van de ondervloeren. Dus zowel voor de algemene ruimtes als in de lokalen. Erg mooi geslaagd is het effect dat sommige stroken pvc-vloer qua kleur vanuit de algemene ruimtes doorlopen in de lokalen. Dat geeft een prachtig effect. Naast de vloeren hebben we in verschillende ruimten ook de raambekleding verzorgd.
Ook de bekleding in het trappenhuis inclusief de bijbehorende aluminium profielen hebben wij morgen verzorgen. Dat laatste was echt maatwerk. We hebben met een ploeg van gemiddeld vier mensen ongeveer twee maanden nodig gehad voor het aanbrengen. Echt gecompliceerd was het project niet, mede vanwege het feit dat er slechts twee kleuren pvc gebruikt werden.

Opvallend aan het Trivium College zijn de grote lesruimtes. Die zijn erg ruim bemeten vergeleken met andere scholen. Het geheel geeft een mooi, open karakter. Het is bepaald geen standaard project wat dat aangaat.”

Gert-Jan Beltman is optimistisch gestemd over het reilen en zeilen binnen zijn branche. “Over het algemeen hoor ik positieve geluiden en dat is ook mijn ervaring. Als ik naar onze werkvoorraad kijk, dan zitten we voor dit jaar al grotendeels vol, al houden we altijd wat marge aan voor last minute opdrachten van onze belangrijke relaties, waartoe vrijwel alle grotere Oostelijke bouwers toe behoren. Qua planning
zijn we al enige tijd bezig met de invulling van het eerste kwartaal van volgend jaar. Omdat wij een breed terrein bestrijken, merken we nog niet veel van de terugloop in de woningbouw. Wij richten ons niet op de particuliere markt, die momenteel hier en daar een pas op de plaats maakt.
En, zoals ik al zei, de zorg en het onderwijs zijn stabiele markten. We zijn voor de komende periode onder andere actief in ziekenhuizen in Groningen en Harderwijk. Als ik naar het aantal aanvragen kijk, dan verschilt dat niet met vorig jaar. Nee, van een eventueel stagnerende markt merken we bij Solitas niets.”

Meer nieuws berichten: