voor alle professionals in de bouw

Zoeken

Hoppenbrouwers op koers naar landelijke dekking met vijf nieuwe overnames 

Hoppenbrouwers Techniek, met onder andere vestigingen in Arnhem, Nijmegen en Afferden, is op koers om in 2030 te groeien naar landelijke dekking met een omzet van 1 miljard euro en 5000 medewerkers. De groeistrategie van de technisch dienstverlener richt zich onder meer op het openen van meerdere vestigingen, waarbij het uitgangspunt is om ieder jaar 10% autonoom te groeien en 10% middels overnames. In het eerste half jaar van 2023 heeft Hoppenbrouwers vijf overnames gedaan met een totale omzet van 70 miljoen euro en heeft hierdoor inmiddels 22 vestigingen verspreid over het land.  

In maart werd de Drents-Groningse Top Installatiegroep met twee vestigingen in Hoogeveen en Veendam ingelijfd, waardoor de technisch dienstverlener nu ook in het noordoosten van het land goed vertegenwoordigd is. In mei nam Hoppenbrouwers het Technisch Installatiebureau Van Wijngaarden over uit Nieuwerkerk a/d IJssel en in diezelfde maand integreerde het bedrijf systemintegrator Control Digit BV in haar vestiging in Deurne waarmee ze haar cluster Industriële Automatisering een boost gaf. In juni werd Nijsten Elektrotechniek geïntegreerd in de vestiging van Hoppenbrouwers in Sittard en met de recente overname van Van Thiel Optimaal in Schijndel wordt Brabant versterkt op het gebied van werktuigbouwkundige installaties en duurzaamheid. Henny de Haas, algemeen directeur is enthousiast over deze groeiontwikkeling: ‘Al deze bedrijven sluiten naadloos aan bij onze strategie. Het zijn familiebedrijven met een goede cultuurfit die graag een professionaliseringsslag willen maken. Ze hebben, net als wij, autonomie hoog in het vaandel staan en hebben veel aandacht voor hun medewerkers. Door sommige overnames kunnen we onze positie verstevigen in een bepaalde regio, bij andere overnames vergroten we juist onze kennis en expertise of kunnen we ons klantenportfolio verbreden.’ 

Bedrijven met meerwaarde
De Haas ziet nog steeds veel beweging en aanbod van bedrijven binnen de overnamemarkt; tegelijkertijd is er ook veel vraag. De algemeen directeur van Hoppenbrouwers geeft aan: ‘We merken dat de overnamemarkt ook vaker wordt ingenomen door organisaties buiten de branche, zoals private equity partijen en bouwbedrijven die hun business willen verbreden met technische dienstverlening. Wij bouwen door op onze lange termijnstrategie en willen vooral goed integreren en onze expertise uitbreiden. Jaarlijks bieden zich zo’n 60 kleine- en middelgrote bedrijven bij ons aan, waarbij wij heel selectief overnames doen, een bedrijf moet echt kwalitatieve meerwaarde voor ons bieden. Die kan zitten in medewerkers, kennis, klanten, geografische ligging en moet binnen onze cultuur- en familiewaarden passen. Ook weten installatiebedrijven die goed aansluiten op onze B2C-ambities ons steeds beter te vinden. Hiermee kunnen we versneld verder bouwen aan ons consumentenplatform.’ 
 
‘All the way-integratie’ 
De technisch dienstverlener gaat dan ook alleen voor volledige overname en integratie naar 100% Hoppenbrouwers. Van koopfase en implementatie, van systemen en werkprocessen tot één merknaam Hoppenbrouwers. ‘We houden heldere en simpele processen en zijn één bedrijf. Er is veel aandacht voor de medewerkers. Integreren gaat niet zonder slag of stoot, maar ik ben trots op eenieder om te zien waar we nu staan. Wij zijn ervan overtuigd dat onze lange termijn aanpak en heldere integratiestrategie bijdraagt aan een goede samenwerking tussen vestigingen en teams en dat medewerkers zich nauw verbonden voelen met onze cultuur’, aldus De Haas.

Over Hoppenbrouwers Techniek 
Koninklijke Hoppenbrouwers Techniek is de technische dienstverlener die van A tot Z ontzorgt. Het bedrijf begon iets meer dan 100 jaar geleden als éénmanszaak in Udenhout. Nu ontwerpt, installeert en onderhoudt Hoppenbrouwers vanuit 22 vestigingen in Nederland elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties voor bedrijfsleven, industrie, zorginstellingen, scholen en particulieren. De ruim 1850 medewerkers staan op één binnen het bedrijf; tevreden medewerkers zorgen tenslotte voor tevreden klanten. Met plezier helpen zij de ambitie van Hoppenbrouwers waar te maken: de beste en meest duurzame technisch dienstverlener van Nederland worden. Hoppenbrouwers Techniek behaalde in 2022 een omzet van 313 miljoen. Voor 2023 verwacht het bedrijf te groeien naar een omzet van 385 miljoen. 

Meer nieuws berichten: