voor alle professionals in de bouw

Zoek

Aan de Stegge Twello realiseert Porsche Service Factory in Deventer

Na de succesvolle samenwerking twee jaar geleden bij de realisatie van Porsche Centrum Twente in Deventer, heeft Aan de Stegge Twello opdracht gekregen een Porsche Service Factory te realiseren op de betreffende locatie op het A1 Bedrijvenpark.


Compleet plan
De logistieke bedrijfshal aan de Nering Bögelweg wordt ingericht als werkplaats/stalling. De werkplaats van 1.905 m2 wordt gesitueerd op de begane grond, op de verdieping wordt een stalling gerealiseerd van 2.520 m2 welke bereikbaar is via een hellingbaan. Tevens wordt voorzien in 347 m2 kantoorruimte. Het complete plan, waarbij de opdrachtgever volledig is ontzorgd, was doorslaggevend om wederom te kiezen voor de samenwerking met Aan de Stegge Twello. Het ontwerp van de nieuwbouw is gemaakt door Aan de Stegge Twello. Bij de uitwerking van het project is samengewerkt met bouwpartners JVZ Ingenieurs en Batenburg Installatietechniek.

Duurzaam en natuurinclusief
Vanuit het bestemmingsplan van A1 Bedrijvenpark worden een aantal voorwaarden gesteld wat betreft duurzaamheid en natuurinclusiviteit. In de ontwerpfase is rekening gehouden met duurzaam bouwen. Zo zijn de gevels op het westen georiënteerd, zijn de gevelopeningen op de westgevel voorzien van zonwerende beglazing, wordt gebruik gemaakt van FSC-hout en cradle-to-cradle sandwichpanelen en is er constructief rekening gehouden met meervoudig ruimtegebruik. Het gebouw is all-electric ontworpen en wordt voorzien van een lucht-water warmtepomp t.b.v. het afgiftesysteem. Er wordt voorzien in vloerverwarming en fancoil units, een warmte terugwin unit, ledverlichting met aanwezigheidsdetectie en PV-panelen.

Het gebouw is natuurinclusief door gedeeltelijk groene gevels, nestgelegenheden voor huismussen en gierzwaluwen, vleermuiskasten en een vlinder- en vogelvriendelijke groenvoorziening.

De bouw van de Porsche Service Factory in Deventer start in week 35, de oplevering staat gepland voor week 16 van 2024.

Meer nieuws berichten: