voor alle professionals in de bouw

Zoek

Project Weideblick Kernhem gaat door

‘De marktomstandigheden zijn in korte tijd veranderd. Het is geen vanzelfsprekendheid meer dat bouwprojecten van start gaan. Daarom zijn we heel blij dat we de kopers van het project Weideblick in Kernhem zekerheid kunnen geven. Van de twaalf woningen hebben we er al negen verkocht en dus starten we met de bouw.’
 
Dat zei Kristian Makkinga, directeur van Koopmans Projecten, tijdens een feestelijke start van de bouw van het project Weideblick. Het project bestaat uit vier vrijstaande woningen en acht twee-onder-een-kapwoningen. Aan de noordrand van Kernhem, in een landelijke omgeving, verrijzen hier twaalf bijzondere woningen met een moderne landelijke stijl, in een mix van hout met steen. ‘De uitstraling van de woningen in combinatie met deze prachtige plek zorgen ervoor dat deze woningen gewild zijn’, verduidelijkt Kristian Makkinga. ‘Verder zijn de woningen, die gebouwd worden door Kelderman Bouw uit Ede, realistisch geprijsd. We bouwen hier zeer ruime en kwalitatieve woningen die prachtig aansluiten op de omgeving.’
 
Geweldige plek
Het viel de directeur van Koopmans op dat er veel gezinnen met kinderen aanwezig waren. ‘Dat is mooi om te zien. Voor kinderen is het hier ook een geweldige plek met veel ruimte.’ Een kindje knikt heftig. Op de vraag van Makkinga of het zin heeft in de verhuizing, antwoordt het volmondig ‘ja’. ‘Wij krijgen een tuin en een trampoline’, klinkt het enthousiast.
 
Ook enthousiast is Suzanne Bethlehem, die samen met haar man en twee kleine kinderen, de stap maakt naar een vrijstaande woning in dit project. ‘We wonen al met heel veel plezier in de wijk Kernhem. We droomden van een landelijke boerderij, maar tijdens onze zoektocht ontdekten we dat we nieuwbouw toch ook wel heel fijn vinden. Dit heeft het eigenlijk allebei: een landelijke omgeving en een mooie landelijke woning met een bijzonder houten karakter. En voor de kinderen is het fijn dat ze in een wijk kunnen opgroeien.’
 
Aftrap
Wethouder Peter de Pater van de gemeente Ede heette de toekomstige bewoners alvast welkom op hun nieuwe plek, waarna hij met een aantal fikse hamerslagen symbolisch de aftrap gaf voor de start van de bouw. Directeur Makkinga heeft er alle vertrouwen in dat ook de overige drie woningen snel worden verkocht. ’Vandaag zijn er ook geïnteresseerden aanwezig die benieuwd zijn naar dit bijzondere project. Nu we de zekerheid geven dat we gaan bouwen, verwacht ik dat de belangstelling alleen maar toeneemt. Zien bouwen, doet kopen!

Meer nieuws berichten: