voor alle professionals in de bouw

Search

De Woonplaats bouwt 56 nieuwe sociale huurwoningen in Aalten


Woningcorporatie De Woonplaats en Dura Vermeer Bouw Hengelo starten dit voorjaar met de bouw van nieuwe sociale huurwoningen op het terrein van de voormalig technische school in Aalten. Op het terrein tussen de tussen Ludgerstraat, Polstraat, Eligiusstraat en Molenkamp verrijst een groen én duurzaam buurtje. In totaal worden er 56 nieuwe woningen gebouwd.


Afbeelding: Het nieuwbouwplan in vogelvlucht. Het kleinschalige buurtje krijgt verschillende woningtypes woningen met een kap en plat dak, het Aaltens Hofje en een appartementencomplex.

Duurzame woningen
Alle woningen worden zeer duurzaam en gasloos! Met zonnepanelen, hoogwaardige isolatie en een warmtepomp zijn ze klaar voor de toekomst. Dura Vermeer Bouw Hengelo gaat de woningen bouwen. Samen met de gemeente Aalten en architect VDNDP zijn de bouwplannen voorbereid. Het project is mede mogelijk gemaakt door de subsidie ‘betaalbaar wonen’ van de provincie Gelderland.

In de nieuwbouwplannen is rekening gehouden met verschillende doelgroepen. Er is voor ieder wat wils: van 16 levensloopbestendige woningen met plat dak tot 7 woningen met kap. En van 12 woningen in het Aaltens Hofje tot een kleinschalig appartementencomplex van drie woonlagen met 21 woningen.
 
Duurzame woningen
Alle woningen worden zeer duurzaam en gasloos! Met zonnepanelen, hoogwaardige isolatie en een warmtepomp zijn ze klaar voor de toekomst. Dura Vermeer Bouw Hengelo gaat de woningen bouwen. Samen met de gemeente Aalten en architect VDNDP zijn de bouwplannen voorbereid. Het project is mede mogelijk gemaakt door de subsidie ‘betaalbaar wonen’ van de provincie Gelderland.

In de nieuwbouwplannen is rekening gehouden met verschillende doelgroepen. Er is voor ieder wat wils: van 16 levensloopbestendige woningen met plat dak tot 7 woningen met kap. En van 12 woningen in het Aaltens Hofje tot een kleinschalig appartementencomplex van drie woonlagen met 21 woningen.

Midden 2024 klaar
Half februari is ontwikkelende bouwer Dura Vermeer Bouw Hengelo gestart met de voorbereidende werkzaamheden op het terrein. In mei start daadwerkelijk de bouw van de woningen en het kleinschalige appartementencomplex. De bouwtijd is ongeveer een jaar. Midden 2024 zullen de laatste woningen klaar zijn.

Aaltens Hofje
In het Aaltens Hofje, de 12 woningen in het midden van het terrein, staat de naobergedachte centraal. Dat betekent dat toekomstige huurders hier niet zomaar een woning huren. Ze leveren een actieve bijdrage. De sociale samenhang staat centraal. De woongroep gaat een zogenoemde ‘community’ vormen om deze vorm van wonen te laten slagen. Zij kijken naar elkaar om en beheren de gezamenlijke binnentuin. Er zijn nog 5 woningen beschikbaar. Interesse in het wonen in het Aaltens Hofje? Belangstellenden kunnen vanaf maandag 27 februari 18:00 uur reageren via de website van De Woonplaats. Donderdag 2 maart om 18:00 uur sluit de inschrijving. Geïnteresseerden krijgen dan een vragenlijst om te motiveren waarom ze hier willen komen wonen.

Het Aaltens Hofje met de voordeuren van de woningen grenzend aan de gemeenschappelijke binnentuin.

Verhuur sociale huurwoningen
Alle sociale huurwoningen krijgen een netto huurprijs tussen € 647,- en € 808,- per maand (prijspeil 2023). De verhuur is nog niet gestart. De woningen worden op basis van loting verdeeld later dit voorjaar. Houd hiervoor de kanalen van De Woonplaats in de gaten, de start van de verhuur wordt aangekondigd.

De toekomstige huurders worden vroegtijdig betrokken zodat de woning afgestemd kan worden op de persoonlijke wensen. Zo kiezen zij zelf waar ze komen te wonen en kunnen zij keuzes voor keuken, badkamer en toilet maken. Zo wordt de nieuwbouwwoning sneller hun thuis!

Op de openingsfoto: Het nieuwbouwplan in vogelvlucht. Het kleinschalige buurtje krijgt verschillende woningtypes woningen met een kap en plat dak, het Aaltens Hofje en een appartementencomplex.

Meer nieuws berichten: