voor alle professionals in de bouw

Zoek

Pruis Schilderwerken uit ‘t Harde maakt doorstart

Pruis Schilderwerken dat in 1930 is opgericht, maakt een doorstart. Het bedrijf is in 90 jaar uitgegroeid van eenmanszaak tot multifunctioneel schildersbedrijf met meer dan 23 vakkundige schilders en glaszetters. Door de overname, begin februari, blijft de dienstverlening en de werkgelegenheid gegarandeerd. De nieuwe eigenaren van Pruis Schilderwerken zijn de ondernemers Stijn Agelink en Eugène Zwerink, beiden al jaren bekend in de sector en in bezit van meerdere schildersbedrijven,waaronder Van Asselt Schilder en vastgoedonderhoud in Dieren en Meerwaarde Totaal Zutphen verspreid over het hele land.

Agelink: ‘Pruis Schilderwerken is een fantastisch bedrijf. De corona-periode heeft het bedrijf echter geen goed gedaan. Dit komt mede doordat dat schilderwerkzaamheden in ziekenhuizen, zorginstellingen en de woningbouw toen volledig zijn weggevallen. Een doorstart maakt het nu mogelijk om weer vooruit te kijken. Dat er misschien vertrouwen moet worden teruggewonnen dat begrijp ik. Maar Pruis staat in de regio bekend vanwege de uitstekende dienstverlening en kwaliteit. Samen met de medewerkers gaan we er weer een goed en gezond bedrijf van maken. Een bedrijf waar je terecht kunt voor schilderwerk, timmerwerk, glasservice, schadeservice en restauratiewerkzaamheden. Om in al deze vakgebieden de kwaliteit te waarborgen, zijn de mensen aanvullende geschoold.’

Eugène Zwerink vertelt dat de nieuwe eigenaren druk bezig zijn met de analyse. “Wat mij nu al is opgevallen is dat de sfeer onder het personeel erg goed is. Momenteel zijn de gesprekken gaande met de medewerkers en opdrachtgevers. Dat zijn met name aannemers en woningbouwcorporaties. Tot de overname was het bedrijf voor een belangrijk deel actief in nieuwbouwprojecten van Groningen tot Nijmegen en ook in de randstad. Wellicht dat we daarin gaan herpositioneren. Het is nu nog te vroeg om daar conclusies aan te verbinden.”

Meer nieuws berichten: