voor alle professionals in de bouw

Zoek

Brick Award 24: inzending gestart

(Foto: Stefan Müller)

 

De Brick Award is de internationaal bekende architectuurprijs van Wienerberger die tweejaarlijks innovatieve en bijzondere baksteenarchitectuur beloont. Architecten, internationale architectuurcritici, ontwikkelaars en journalisten zijn uitgenodigd om voor de Brick Award 24 innovatieve en creatieve projecten met keramische bouwoplossingen in te dienen. 

Het keramische spectrum strekt zich uit van bouwoplossingen met bakstenen en keramische dakpannen tot aan creatieve toepassingen met straatbakstenen en keramische gevelpanelen. Voor de projecten kunnen zowel nieuwe als hergebruikte stenen zijn gebruikt. Speciale aandacht wordt besteed aan hoe het project functionaliteit, duurzaamheid, klimaatbestendigheid en energie-efficiëntie combineert. Het gebruik van Wienerberger-producten is geen bepalende factor voor deelname.

Baksteen spannend, bijzonder en modern

Wienerberger heeft in 2004 de Brick Award in het leven geroepen om te laten zien hoe verrassend, bijzonder en tijdloos keramische architectuur kan zijn. De afgelopen decennia heeft de Brick Award in de internationale architectuurwereld naam gemaakt.

Vijf categorieën Brick Award

Projecten kunnen worden ingediend tot en met 14 maart 2023. Alle details over de inzending en over de Brick Award zijn te vinden op www.brickaward.com. Er zijn vijf categorieën: Feeling at home, Living together, Working together, Sharing public spaces en Building outside the box. Aan meedoen zijn geen kosten verbonden.

Vijf architectenbureaus uit Ecuador, Zwitserland, China en Frankrijk wonnen in 2022 een Brick Award omdat ze grote indruk maakten met esthetisch aansprekende concepten en duurzame, toekomstgerichte bouwmethoden. Nederlandse bureaus vielen toen niet in de prijzen. In 2020 won het ontwerp voor het Stadsarchief van Delft van Jan Peter Wingender (Office Winhov en Gottlieb Paludan Architects) de Brick Award in de categorie Working together.

 

Op de foto: Het ontwerp van het nieuwe Stadsarchief Delft van Office Winhov & Gottlieb Paludan Architects biedt plaats aan depots, kantoren, werkruimtes en studiezalen. Het won de prijs voor de Brick Award 20 in de categorie Working together.

Meer nieuws berichten: