voor alle professionals in de bouw

Zoeken

Harry Elshof neemt afscheid van INTR.

Na 35 jaar heeft directeur en aandeelhouder Harry Elshof afscheid genomen als directeur-eigenaar van groothandel INTR. om van zijn pensioen te gaan genieten. Op 3 februari jl. waren collega’s uit binnen- en buitenland en branchegenoten in groten getale aanwezig bij ‘De Gasfabriek’ in Deventer. Onder het motto van ‘Harry, de directeur die met je meedenkt’ nam iedereen persoonlijk afscheid van de inmiddels oud-directeur.

Elshof begon eind jaren ’80 bij de firma Bosgoed als assistent inkoper. In de jaren die volgen ontwikkelde hij zich tot mede-eigenaar en directeur in 2005. Vanaf 2013 was Elshof 100% eigenaar van de groothandel. Harry Elshof: “Als ik terugkijk, is er die jaren enorm veel gebeurd. We hebben altijd geprobeerd vooruitstrevend te zijn en we hebben prachtige collecties gelanceerd. Volgens mij waren wij een van de eersten in Nederland met laminaat en met PVC. Ik heb altijd volop genoten van de samenwerking met onze klanten en natuurlijk met onze leveranciers, want inkoop is altijd mijn passie gebleven.” Wie denkt dat Elshof achter de geraniums gaat zitten komt bedrogen uit. Harry Elshof: “Ik heb enorm veel interesses. Dus ik denk niet dat ik mij ga vervelen. Natuurlijk ga ik mijn tijd anders indelen en ga ik meer tijd spenderen aan vrouw, kinderen en kleinkinderen. Maar ik wil me ook verdienstelijk blijven maken, ik wil graag bezig blijven. Bijvoorbeeld met cultureel erfgoed. Of met andere activiteiten op lokaal niveau. Daar heb ik vanaf nu alle tijd voor.”

Naast collega’s, leveranciers, klanten en andere branchegenoten waren ook de voormalig eigenaren van groothandel Forinn bv en Bosgoed bv aanwezig. Beide bedrijven zijn in 2018 overgenomen door Uzin Utz en zijn vervolgens volledig geïntegreerd in één groothandel met de naam INTR., waar Harry deels eigenaar van was. Harry Elshof: “Met de integratie van beide bedrijven zit mijn taak er op. Er staat nu één veelbelovende organisatie met een prachtig assortiment en een prachtig concept voor het interieur van de INTR. Points. Daarom heb ik ervoor gekozen om nu mijn aandelen te verkopen zodat groothandel INTR. voor 100% eigendom wordt van Uzin Utz.”

INTR. is klaar voor de volgende stap

Na een korte inwerkperiode geeft Harry Elshof het stokje nu officieel over aan Jeroen de Zwart die in september 2022 bij INTR. begonnen is. Harry Elshof: “Jeroen is net als ik een ‘mensen-mens’. Hij is een ervaren directeur, maar wel een stuk jonger dan ik. En dat hebben we nodig om INTR. verder te professionaliseren. Want, om nog beter aan de verwachtingen van onze klant te voldoen staan digitale transformatie en productontwikkeling hoog op onze prioriteitenlijst.”

De samenwerking tussen INTR. en Uzin Utz begint ook mooie vormen krijgen. Harry: “Dit soort processen hebben een beetje tijd nodig. We zijn nu een paar jaar verder en we kunnen merken dat dit zijn partnerschap zijn vruchten begint af te werpen. De klanten van Uzin Utz weten ons steeds beter te vinden en je merkt ook dat de collega’s elkaar meer en meer opzoeken. Samen hebben we ongelofelijk veel kennis in huis. Van de markt en van onze producten. Door intensief samen te werken kunnen we die kennis optimaal inzetten bij de klanten van INTR. en bij de klanten van Uzin Utz.

Meer nieuws berichten: