voor alle professionals in de bouw

Zoek

Mobilane introduceert MobiGreenFence 

Nieuw: groene bouwplaats

Groenspecialist Mobilane uit Bemmel introduceert de MobiGreenFence, een groen alternatief voor kale, traditionele hekken rondom bouwterreinen en op evenementen. MobiGreenFence bestaat uit een duurzame plantenbak met een volgroeide klimophaag langs een gegalvaniseerd frame. Het is een eenvoudige en snelle manier om een bouwplaats, evenement of andere tijdelijke afsluiting een vriendelijke en natuurlijke uitstraling te geven. Het toevoegen van levend groen zorgt bovendien voor een afname van eventuele graffitioverlast. Een eerste pilot vond plaats in Apeldoorn tijdens de renovatie van een marktplein.

 

Eenvoudig te plaatsen

MobiGreenFence heeft een standaardbreedte van 123,5 cm en een hoogte van 235 cm. Andere maatvoering is op aanvraag leverbaar. De bouwhagen kunnen aaneengeschakeld worden geplaatst maar desgewenst ook met traditionele bouwhekken worden gecombineerd. De betonnen voeten kunnen probleemloos onder de bakken worden geschoven zodat ze optimaal aansluiten. Het onderhoud van de sterke klimophagen is beperkt doordat de kunststof plantenbak is Uv-bestendig en voorzien van een waterreservoir. MobiGreenFence is eenvoudig te plaatsen met een heftruck of palletwagen. Bij langdurige toepassing kan Mobilane zorgdragen voor het onderhoud (voeding- en watergift en snoei).

Fijnstof

In de plantenbak is Hedera helix ‘Woerner’ geplant. Onderzoek door de Universiteit van Staffordshire heeft aangetoond dat deze groenblijvende klimopsoort zo’n 40 tot 60% fijnstof afvangt, waardoor de luchtkwaliteit in de omgeving verbetert. De hagen worden gekweekt in de eigen kas en zijn voorzien van het keurmerk ‘On the way to planetproof’. Naast duurzaamheid heeft Mobilane maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staan. De Bemmelse groenspecialist biedt daarom ook werkplek aan collega’s met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Maandag zes februari begint de bouwbeurs in Utrecht. Groenspecialist Mobilane zal dan aanwezig zijn, vijf dagen lang, om MobiGreenFence voor het eerst op de markt te brengen. Directeur Alexander Ilsink hierover: “Wij zijn razend enthousiast om ons nieuwe product op de markt te introduceren en hopen op veel bekijks. We kunnen snel leveren waar nodig aan opdrachtgevers.” De MobiGreenFence is niet doorzichtbaar en is vooral geschikt voor bouwplaatsen met hekken eromheen. Ook het plaatsen van alleen maar MobiGreenFence kan een optie zijn. “We kunnen alles op maat regelen. Men kan bijvoorbeeld kiezen voor alleen de hekken, de aansluitingen daarvan of, wellicht, tussendoeken die een opdrachtgever wil, zoals bijvoorbeeld in Apeldoorn (zie: foto).”

Een blik op de toekomst kan Ilsink nog niet werpen. “Innovatie en bijdragen aan een leefbare toekomst vormen de basis van MobiPanel. Daarin hopen we met dit product een bijzondere bijdrage te leveren. Het nieuwe generatie groene gevel systeem is ontwikkeld vanuit de circulaire gedachte. Niet voor niets wordt de  MobiGreenFence tijdens de Bouwbeurs met een groene uitstraling gepresenteerd.

 

Meer nieuws berichten: