voor alle professionals in de bouw

Zoeken

Uzin Utz introduceert Basics voor BREEAM

Altijd een vloer voor elk duurzaam project

Uzin Utz uit Haaksbergen introduceert ‘Basics voor BREEAM’. Met deze brochure kunnen zowel opdrachtgevers als verwerkers eenvoudig een keuze maken voor een vloersysteem dat voldoet aan de eisen die BREEAM-NL stelt aan duurzaam bouwen.

Annette Schumer, Manager duurzaamheid: “Steeds meer opdrachtgevers kiezen ervoor om de duurzaamheidsprestaties van hun project te laten toetsen door BREEAM-NL of worden door de overheid hiertoe aangezet. Dat betekent onder andere dat er informatie moet worden aangeleverd over de materialen die worden gebruikt. Dat is soms best wel hele klus en die begint met maken van de juiste keuzes. Met onze ‘Basics voor BREEAM’ helpen wij opdrachtgevers of verwerkers van onze producten om snel en eenvoudig een keuze te maken voor een vloersysteem dat voldoet aan de eisen van BREEAM-NL.”

Naast het leveren van de beste oplossing voor de vloer is het duurzaamheid waar het bij Uzin Utz om gaat. Door hoog in te zetten op emissieverlaging, efficiënt energiegebruik, waterbesparing, afvalscheiding en het gebruik van gerecyclede of herwonnen grondstoffen beperkt Uzin Utz haar milieu-impact tot een minimum. Met de CO2-footprint wordt bijvoorbeeld de uitstoot van CO2 in kaart gebracht en weet Uzin Utz waar de belangrijkste verbeterpunten liggen. Daarnaast is ook de milieu-impact van de producten in kaart gebracht. Annette vervolgt: “Met deze informatie helpen wij onze klanten of opdrachtgevers graag verder met de juiste documenten of met een stukje advies verder.”

Voor meer informatie: www.uzin-utz.com

Meer nieuws berichten: