voor alle professionals in de bouw

Zoek

Bouw van nieuwe studentenwoningen in Wageningen gestart

Dankzij intensieve en zeer vlotte samenwerking tussen de betrokken partijen, kan al direct gestart worden met het realiseren met nieuw aanbod voor studentenwoningen in Wageningen.

 

Ook onzelfstandige studentenwoningen

Aan de Marijkeweg komen 210 onzelfstandige woningen (kamers) en 140 zelfstandige. DUWO krijgt daarmee voor het eerst sinds jaren weer nieuwbouw met onzelfstandige woningen. DUWO is groot voorstander van deze vorm van studentenhuisvesting, die de afgelopen jaren vrijwel niet meer wordt gebouwd omdat daarvoor geen huurtoeslag wordt geboden.

De zelfstandige woningen worden 24 m2 groot en de onzelfstandige 18 m2. Het complex krijgt verder twee common rooms, een fietsenstalling en een besloten binnentuin.

Duurzaam en betaalbaar

Het gebouw is ontwikkeld op basis van bio-based prefab onderdelen uit de Slimme Huizenfabriek en is ontworpen door Te Kiefte Architecten. Met een WKO-installatie wordt het gebouw duurzaam verwarmd en in de zomer ook gekoeld. De woningen worden betaalbaar voor studenten: aanvangshuren liggen tussen 360 euro voor de onzelfstandige woningen en 440 euro voor de zelfstandige. Dankzij de WKO zijn bovendien de energielasten laag. De ligging is gunstig voor studenten: op korte fietsafstand van zowel stadscentrum als campus.

Snelle aankoop

De voorbereidingen voor de aankoop zijn in een zeer kort tijdsbestek gedaan: in zes weken tijd kwam de deal rond en werden de contracten bij het notariaat Dirkzwager ondertekend. Aan zorgvuldigheid is hierbij niet ingeboet: taxateur en strategisch adviseur, Cushman & Wakefield, adviseerde de betrokken partijen bij de transactie.

Meer nieuws berichten: