voor alle professionals in de bouw

VolkerWessels Logistics Development verkoopt distributiecentrum in Huissen aan Deka Immobilien

VolkerWessels Logistics Development (VWLD) heeft een overeenkomst gesloten met Deka Immobilien voor de verkoop van een nieuw distributiecentrum in Huissen. Het distributiecentrum, dat in november 2022 wordt opgeleverd en waarvoor een langjarige huurovereenkomst is gesloten met Hoevers Logistiek, zal door Deka Immobilien worden opgenomen in haar Westinvest TargetSelect Logistics fonds dat is gericht op institutionele beleggers.Het distributiecentrum heeft een totale oppervlakte van ca. 25.000 m² inclusief kantoorruimte en beschikt over een volledige elektrisch verwarmingssysteem in combinatie met (nog te plaatsen) zonnepanelen op het dak. De betrokken partijen streven voor dit gebouw naar een BREEAM Excellent certificering.

De locatie
VWLD heeft het perceel van bijna vier hectare op bedrijventerrein Agropark II te Huissen (gemeente Lingewaard) begin 2021 aangekocht. De locatie is strategisch gelegen tussen Arnhem en Nijmegen en op korte afstand van de A15 en daarmee een perfecte locatie voor logistiek vastgoed. De architect van het project is Leferink architecten, de bouwwerkzaamheden zijn in handen van VolkerWessels onderneming Systabo.

Hoevers Logistiek
De huurder Hoevers Logistiek, opgericht in 1924, is een third party logistics dienstverlener. Met de verhuizing naar Huissen consolideert Hoevers haar verschillende warehouses in de regio Arnhem en zal vanaf deze nieuwe locatie verschillende klanten gaan faciliteren.

VWLD werd bij de verkoop geadviseerd door Cushman & Wakefield (commercieel) en Habraken Rutten (juridisch). Deka werd geadviseerd door NewGround Law (juridisch) en Cushman & Wakefield (technisch).

Over VolkerWessels Logistics Development
VolkerWessels Logistics Development, een onderneming van VolkerWessels, ontwikkelt logistiek en bedrijfsmatig vastgoed vanuit de behoefte van de gebruiker. Door samen te werken met strategische partners en gebruikers van logistiek vastgoed realiseren wij innovatieve projecten voor onze klanten. Ons uitgangspunt is een gedegen voorbereiding met een efficiënt en duurzaam ontwerp waarbij altijd de gebruiker en zijn operatie centraal staat

Over Deka
DekaBank is de effectendienstverlener van de Duitse Sparkassen-Finanzgruppe. Samen met haar dochterondernemingen vormt zij de Deka Group. Met een totaal klantenvermogen van meer dan EUR 367 miljard (per 30/06/2022) en meer dan 5,2 miljoen effectenrekeningen is DekaBank een van de grootste aanbieders van effectendiensten en vastgoedvermogensbeheerders in Duitsland. DekaBank is een volle dochter van de Duitse Sparkasse-spaarbanken en maakt integraal deel uit van de Sparkassen-Finanzgruppe.

De wereldwijde vastgoedexpertise van de Deka Group is gebundeld in haar Real Estate Division. De beheermaatschappijen, Deka Immobilien Investment GmbH en WestInvest Gesellschaft für Investmentfonds mbH bieden beheer en ondersteuning voor ongeveer EUR 47 miljard aan vastgoedactiva (per 31/12/2021).