voor alle professionals in de bouw

Uitbreiding Museum Arnhem wint Nationale Staalprijs 2022!

Het museum heeft een grootscheepse verbouwing ondergaan. Bouwen in Gelderland besteedde daar tweemaal aandacht aan. Benthem Crouwel Architects ontwierp het plan en heeft hiermee de Nationale Staalprijs 2022 in de categorie Utiliteitsbouw gewonnen. Het museum is uiteraard supertrots!

Het nieuwe deel van het museum dat boven de stuwwal zweeft biedt een spectaculaire blik op de stad en het omliggende landschap. Een cliffhanger die uniek is voor Nederland. De techniek die Pieters Bouwtechniek in samenwerking met Rots Bouw en Civiele technieken deBoer bv heeft moeten toepassen om het gebouw ‘uit te schuiven’ is minstens zo spectaculair en wordt vooral toegepast bij het bouwen van bruggen.

 

 

Foto: Jannes Linders

From the jury report: “On the moraine, the expansion of Museum Arnhem balances next to the proud dome of the original gentlemen’s society from the 19th century. Not only does the museum extension frame an interesting outdoor room, taking its natural place in the surroundings, the new façade with its hovering volume also adds a representative symbolic value to the entire museum building. The final result looks so light that you don’t realise the immense constructive power underneath. It is the serving role of steel, used invisibly, is rarely so evident.” ‘.. A tour de force’”.

Met dank aan: Benthem Crouwel Architects, Gemeente Arnhem, Pieters Bouwtechniek, Rotsbouw, Civiele technieken deBoer bv, Nelissen ingenieursbureau, DGMR Raadgevende Ingenieurs, Rotsbouw, Alferink Installatietechniek, Karres en Brands, Studio Modijefsky en Koninklijke Tichelaar.