voor alle professionals in de bouw

Vloerenfabrikant Interface presenteert twee collecties op Architect@Work

Vloerenfabrikant Interface uit Scherpenzeel presenteert op Architect@Work in Rotterdam twee collecties: de nieuwe collectie tapijttegel Recreation en de rubberen vloerencollectie norament® 926 pado. Dit jaar staat het op (interieur)architecten gerichte evenement in het thema van ‘Healthy Materials’, waarbij de focus niet enkel ligt op het materiaal en de productie ervan, maar ook op alle processen die een product doorloopt.

Recreation, geïnspireerd op tinten uit de natuur
Interface introduceert de nieuwe collectie tapijttegels Recreation (zie bovenstaande foto). De tapijttegel komt in zestien kleuren en is ontworpen met een organische, richtingloze structuur die warmte kan toevoegen aan grotere ruimtes, zoals grote kantoren en winkels. De kleuren zijn onderling heel goed met elkaar te combineren. Dit biedt de mogelijkheid om een unieke vloer te ontwerpen, waarbij ook looppaden en zones kunnen worden gecreëerd. Dankzij de Solution Dyed verfmethode blijven de kleuren van de tapijttegels langer mooi. Dit komt doordat de kleur is toegevoegd tijdens het productieproces en niet pas daarna.

Rubberen vloerencollectie norament® 926 pado, geïnspireerd op het klassieke terrazzo design

 

Verder zijn de tapijttegels gemaakt van 100% gerecyclede nylon (polyamide) garens en hebben een CQuest Bio backing. Deze tapijtrug biedt dezelfde prestaties als de Graphlex rug van Interface, en is daarbij milieuvriendelijker geproduceerd. Deze rug bevat geen vinyl, en is gemaakt van biopolymeren en ‘’biobased’’ en gerecyclede vezels.

norament® 926 pado, geïnspireerd op het klassieke terrazzo design
Daarnaast toont nora® by Interface tijdens Architect@Work, de nieuwe collectie norament® 926 pado: een rubberen vloerencollectie geïnspireerd op het klassieke terrazzo design. De karakteristieke granulaatverstrooiing, het vaste materiaal in korrelvorm, vormt het hart van dit ontwerp. In enkele designs binnen deze collectie integreert Interface ook gerecyclede chips uit de nora®-productie. Door restmateriaal te gebruiken vermindert de vloerenfabrikant de hoeveelheid afval in de gehele productie, en ondersteunt het tegelijkertijd haar duurzaamheidsdoelstellingen.

Omdat deze collectie onderdeel is van het modulaire vloersysteem van Interface, kunnen architecten en ontwerpers norament® 926 pado eenvoudig combineren met de andere vloerproducten van Interface zoals tapijttegels en luxe vinyltegels (LVT).

Langdurige duurzaamheid
Beide collecties zijn net als alle vloeren van Interface, gedurende de volledige productlevenscyclus CO2-neutraal gecertificeerd via het door derden geverifieerde Carbon Neutral Floors™-programma.

 


 

Over Interface
Interface Inc. is een internationale vloerenfabrikant, gespecialiseerd in CO2-neutrale tapijttegels en veerkrachtige vloeren, waaronder luxe vinyltegels (LVT) en nora® rubber vloeren. Al meer dan 25 jaar heeft het bedrijf de missie om de CO2-voetafdruk van haar vloerproducten te verlagen. Alle vloeren van Interface zijn CO2-neutraal over de gehele levenscyclus via het Carbon Neutral Flooring Programma. Het bedrijf heeft de ambitie om een CO2-negatieve onderneming te zijn in 2040. Interface helpt klanten om ruimtes te creëren die welzijn, productiviteit en creativiteit ondersteunen. De Climate Take Back™ missie van het bedrijf gaat over het leveren van een bijdrage aan het omkeren van de opwarming van de aarde en het herstellen van de planeet. In de podcastserie ‘Design met oog voor het klimaat’, gepresenteerd door duurzaamheidsmanager Janneke Leenaars, geeft Interface inspiratie en inzicht in hoe de gebouwde omgeving kan bijdragen aan het realiseren van het Parijsakkoord.

Meer nieuws:

Mobilane introduceert MobiGreenFence 

Nieuw: groene bouwplaats Groenspecialist Mobilane uit Bemmel introduceert de MobiGreenFence, een groen alternatief voor kale, traditionele hekken rondom bouwterreinen en op evenementen. MobiGreenFence bestaat uit

Lees verder »