voor alle professionals in de bouw

Snel en schoon woningen realiseren in hout met prefab bouwmethode

Houtbouwbedrijf Treetek uit Arnhem en architectenbureau Inbo, dat vestigingen heeft in Amsterdam, Amersfoort, Rotterdam, Eindhoven, Heerenveen en Shanghai ontwikkelen samen een nieuw bouwsysteem b_solution in Nederland. Het product is de eerste systeemoplossing op maat met prefab massief houten elementen voor grootschalige woningbouw met meerdere verdiepingen.
 
De bouwmethode is een efficiënt en duurzaam alternatief voor traditioneel bouwen, dat het mogelijk maakt om snel betaalbare gestapelde (huur)woningen te ontwikkelen. En dat is in deze tijd hard nodig.
 
‘Inbo kent een lange historie in woningbouw, ook van woningen die in industriële productie zijn vormgegeven. We dragen graag bij aan het verduurzamen van de bouw, zowel materieel en sociaal.  Dat levert fijnere woonbuurten op’, zegt Jop Alberts, associate en architect bij Inbo.
 
Flatpack
b_solution verandert de rol van alle partners in de bouwketen en bespaart tijd en geld. Het biedt 100% ontwerpzekerheid, een schoon en stil bouwproces en natuurlijke CO2- en energieopslag. Het bouwmateriaal is circulair. Ook is er aandacht voor een duurzame bouwplaats. De aannemer is alleen nog verantwoordelijk voor de fundering, betonwerken, binnendeuren en het aansluiten van installaties.
 
Daarnaast heeft het flatpacksysteem van b_solution twee grote voordelen: er is minder transport nodig en meer flexibiliteit in de plattegrond door het systeem van losse elementen.

 ‘Door de samenwerking met b_solution en Inbo geven we actief invulling aan onze missie. Elk element uit de fabriek is vooraf getest. Zo kunnen we met verregaande prefabricage slim, snel en schoon een gebouw als een ‘Lego-pakket’ samenstellen’, zegt Bob Elzen, algemeen directeur bij Treetek.
 
Met de huidige capaciteit is het mogelijk om met deze methode 1.600 tot 1.800 woningen per jaar neer te zetten.
 
Achter b_solution staat Binderholz, een van de belangrijkste leveranciers van massief houten producten en innovatieve bouwoplossingen.
 

Meer nieuws:

Mobilane introduceert MobiGreenFence 

Nieuw: groene bouwplaats Groenspecialist Mobilane uit Bemmel introduceert de MobiGreenFence, een groen alternatief voor kale, traditionele hekken rondom bouwterreinen en op evenementen. MobiGreenFence bestaat uit

Lees verder »