voor alle professionals in de bouw

In Gelderland nog 227.032 woningen geschikt voor zonnepanelen 

In de provincie Gelderland staan nog 227.032 koopwoningen waarvan het dak geschikt is voor zonnepanelen. Dat blijkt uit onderzoek van Zonneplan. In totaal wekken er al 97.366 Gelderse koopwoningen eigen stroom op. Met een zonnepanelendichtheid van ruim 30 procent hoeft Gelderland alleen Friesland, Utrecht en Groningen voor zich te dulden.
 
Binnen de provincie zijn behoorlijke verschillen waarneembaar tussen gemeenten. Zo staat Wageningen in de top-3 gemeenten met de hoogste zonnepanelendichtheid. Bijna de helft van de Wageningse koopwoningen met een geschikt dak heeft zonnepanelen. Ook Heumen, Arnhem, Harderwijk en Rozendaal scoren meer dan tien procent boven het landelijk gemiddelde van 27 procent. Tiel, Nunspeet en Berg en Dal zijn de Gelderse gemeenten met de laagste zonnepanelendichtheid. 

Geschikte daken
Om een eerlijke vergelijking mogelijk te maken, nam Zonneplan in het onderzoek enkel koopwoningen met een dak dat geschikt is voor zonnepanelen mee. Verplichte panelen op huurwoningen zeggen immers niets over de bereidwilligheid tot verduurzaming van de bewoners. Daarnaast hebben niet alle koopwoningen een dak dat geschikt is voor zonnepanelen. Denk daarbij aan appartementen, huizen met enkel een dak op het noorden of huizen met een hoge boom voor de deur. 

Meer nieuws:

Mobilane introduceert MobiGreenFence 

Nieuw: groene bouwplaats Groenspecialist Mobilane uit Bemmel introduceert de MobiGreenFence, een groen alternatief voor kale, traditionele hekken rondom bouwterreinen en op evenementen. MobiGreenFence bestaat uit

Lees verder »