voor alle professionals in de bouw

Sterk toenemende vraag naar vierkantemetertrap EeStairs

Trapconcept zorgt voor waardevermeerdering van de woning 

Het aantal woningen in Nederland dat wordt uitgerust met een zogenaamde vierkantemetertrap neemt in rap tempo toe. EeStairs uit Barneveld, dat patent heeft op het ontwerp, constateert over de afgelopen vijf jaar een verdubbeling van het aantal plaatsingen van de trap die slechts één vierkante meter ruimte in beslag neemt.

De grootste trappenleverancier ter wereld noteert hierdoor een ruime verdubbeling van de omzet op het product. Alleen de afgelopen twaalf maanden ging het al om 300 trappen. Elke week druppen de bestellingen binnen. EeStairs verwacht dat de vraag naar de vierkantemetertrap de komende jaren verder toeneemt. 

Waardevermeerdering woning


De stijgende interesse in dit type trap is met name te danken aan huizenbezitters die hun beperkte woonruimte efficiënter willen benutten. Vooral in de grote steden ziet EeStairs de vraag toenemen, omdat woningen daar relatief kleiner zijn dan in de rest van het land. Aangezien de trap één vierkante meter ruimte nodig heeft, is deze in kleinere woningen heel geschikt voor het toevoegen van extra ruimte. EeStairs merkt dat veel vierkantemetertrappen worden gebruikt voor bijvoorbeeld het ontsluiten van een zolderruimte of het bij de leefruimte betrekken van een kelder. In ruimtes met een hoog plafond wordt deze trap geregeld geïnstalleerd om een tweede verdieping te bouwen.

Voor huizenverkopers kan de installatie van een vaste vierkantemetertrap de woning bovendien in één klap meer waard maken. Alleen ruimtes met een vaste trap mogen worden meegerekend als woonruimte en dus worden opgeteld bij de vierkante meters die op Funda staan vermeld. Een zolderruimte met een vlizotrap telt dus niet mee. Cornelis van Vlastuin van EeStairs benadrukt hoe belangrijk woonoppervlakte in de Randstad is. “Bij de waardebepaling van een woning wordt altijd een vergelijking gemaakt met soortgelijke woningen die in dezelfde regio zijn verkocht en daarbij is oppervlakte een belangrijke pijler”, zegt Van Vlastuin.

Internationale trend


De kleiner-wonen-trend is een internationale ontwikkeling. In Parijs zijn appartementen van 30 vierkante meter niet ongebruikelijk, in Hongkong zijn micro-appartementjes van 20 vierkante meter geen uitzondering en ook in Londen ligt het gemiddelde woonoppervlakte op zo’n 35 vierkante meter. Van Vlastuin: “Sinds de oprichting proberen we al een stap vooruit te denken. Dat de trap zo’n vlucht zou nemen, lag in die zin in de lijn der verwachting.” Met behulp van de online configurator op de website kan de stalen wenteltrap op maat online besteld worden overal ter wereld.

Het Barneveldse bedrijf, dat het volledige productieproces in handen heeft, is zes maanden bezig geweest om de trap zó te ontwerpen dat hij precies op één vierkante meter past. De vierkantemetertrap is in verschillende materialen en kleuren te bestellen. “We zien duidelijke voorkeuren in kleur per land”, vertelt Van Vlastuin. “Nederlanders hebben een voorkeur voor matzwart, in Duitsland wordt de kleur rood veel afgenomen en in Scandinavië verkopen we veel pasteltinten.”

Over EeStairs


EeStairs, gevestigd in Barneveld, is internationaal marktleider in de productie van trappen van topkwaliteit. EeStairs levert trappen in Europa, het Verenigd Koninkrijk, Noord-Amerika en Azië. Met internationale teams heeft het bedrijf professionele in-house expertise in engineering, architectuur, productontwerp, softwareprogrammering, fabricage en installatie. Dit betekent dat de klanten van EeStairs zich bij elk aspect van het trappenbouwproces rechtstreeks tot EeStairs kunnen wenden. Op het hoofdkantoor in Barneveld werken zo’n 60 mensen. EeStairs heeft tien medewerkers in Engeland, België en Frankrijk en nog eens 40 mensen in Noord-Amerika. Er wordt nauw samengewerkt met toonaangevende architecten, binnenhuisarchitecten, ingenieurs en vooraanstaande commerciële en particuliere klanten. Cruciaal in termen van kwaliteitscontrole is dat EeStairs het hele ontwerp, productie- en installatieproces van trappen beheerst.

Meer nieuws:

Mobilane introduceert MobiGreenFence 

Nieuw: groene bouwplaats Groenspecialist Mobilane uit Bemmel introduceert de MobiGreenFence, een groen alternatief voor kale, traditionele hekken rondom bouwterreinen en op evenementen. MobiGreenFence bestaat uit

Lees verder »