Bouw Hart van de Waalsprong blok Alver en Crevas gestart met het leggen van de eerste vloerplaat

De vloerplaat wordt gelegd en tekent de start bouw van blok Alver en
Crevas. V.l.n.r. Alkin Kemperman, René Steman en wethouder Vergunst
onder toeziend oog van Janssen de Jong Bouw.


Ontwikkelcombinatie Hart van de Waalsprong, een samenwerking van gebiedsontwikkelaars AM en VanWonen, is officieel begonnen met de bouw van 155 woningen in de blokken Alver en Crevas. Tijdens de start bouw zette de Nijmeegse wethouder Noël Vergunst samen met Janssen de Jong Bouw het bouwproces in gang door het leggen van de eerste vloerplaat. De toekomstige bewoners waren aanwezig om dit heuglijke moment te vieren. Het plangebied omvat in totaal zes hectare en biedt ruimte aan 11.900 m² aan centrumfuncties en 500 woningen. Vandaag is de start gemaakt met de deelplannen Alver en Crevas. Hiermee zijn alle drie de deelplannen aan de Graaf Alardsingel in uitvoering, in totaal 155 woningen, in diverse types en prijsklassen: van sociale huur, huur en koop. Alkin Kemperman, directeur Janssen de Jong Bouw Oost: “Voor ons is dit een bijzonder project omdat we hier qua vakmanschap echt kunnen uitblinken.” Thijs Huis in het Veld, Projectdirecteur Hart van de Waalsprong, vertelt zichtbaar trots: “We maken hier een mooie start van een zeer duurzame en gezonde stadswijk.”

Duurzaam delen
De ambitie is om van Hart van de Waalsprong het eerste energieneutrale winkelcentrum van Nederland te maken door in te zetten op zonnepanelen en zonnepergola’s, innovatieve wadi’s, openbare tuinen, groene daken en waterpartijen. “Ook zetten we samen met de toekomstige bewoners een stap op het gebied van duurzamere mobiliteit, door de inzet van elektrische deelauto’s,” voegt René Steman, Projectdirecteur Hart van de Waalsprong, toe.

Inspiratie voor de toekomst
Tijdens de start bouw is een tijdscapsule gevuld met verhalen en foto’s van de toekomstige bewoners. De capsule is uiteindelijk begraven in hun wijk. De oplevering van de woningen is gepland in het vierde kwartaal van 2022.

Over AM
Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Als betrokken gebiedsontwikkelaar plaatsen wij maatschappelijke uitdagingen in het hart van ons ontwikkelingsproces. Wij richten ons daarbij op de thema’s ‘Gedurfde duurzaamheid’, ‘Inclusieve stad’, ‘Healthy urban living & working’, ‘Stad- en gebiedmaker’ en ‘Gelukkig leven’. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties, bewoners en overige vastgoedgebruikers ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM, onderdeel van Koninklijke BAM Groep, zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven. Zie ook www.am.nl.

Over VanWonen
VanWonen is een ondernemende gebieds- en vastgoedontwikkelaar die zich onderscheidt door geheel onafhankelijk oplossingen te bieden voor complexe vraagstukken op gebied van wonen. Vanuit Zwolle, Groningen en Nijmegen wordt met ruim 50 professionals gewerkt aan de ontwikkeling van honderden koop- en huurwoningen per jaar. Gericht op welzijn van mensen en de aarde, gebouwd op persoonlijke relaties en een krachtig netwerk, staat VanWonen voor een nieuwe stijl van ontwikkelen.

Over Janssen de Jong Bouw
Let’s build happiness! Janssen de Jong Bouw gelooft in de nieuwe manier van bouwen. Hierbij staat de wens van de gebruiker altijd centraal. We bouwen, verbouwen, ontwikkelen en onderhouden vanuit de visie dat we samen met de opdrachtgever de beste oplossing willen realiseren. Een goede klantrelatie is hiervoor ons uitgangspunt. Wij zijn pas tevreden wanneer u dat bent. Janssen de Jong Bouw is gevestigd in Son en Breugel, Hengelo en Hardenberg. In januari 2022 openen wij een nieuwe vestiging in Arnhem. Het bedrijf maakt deel uit van de Janssen de Jong Groep.

Meer nieuws: