Bescherming drinkwatersysteem tegen overdruk én eenvoudig bijvullen van CV-installatie

De Prescor IC Fill van Flamco uit Amersfoort is een inlaat-vulcombinatie die het warmtapwatertoestel tijdens de verwarmingscyclus tegen overdruk beschermt. Tegelijkertijd is de Prescor IC Fill een praktisch hulpmiddel om een CV-installatie in een handomdraai bij te vullen en op druk te brengen. Het slimme, telescopisch verstelbare huis met RVS tussendeel maakt de Prescor IC Fill tot een zeer slimme oplossing!

 

Bijvullen in een handomdraai

Zonder de Prescor IC Fill is het bijvullen van een CV-installatie een omslachtig klusje, waarvoor in veel gevallen maar liefst 9 handelingen nodig zijn. Met de Prescor IC Fill is het bijvullen kinderlijk eenvoudig. Open de afsluiter van de CV-installatie en draai de afsluiter dicht zodra de CV-installatie op druk is.

 

Verstelbaar huis

Het huis van de Prescor IC Fill heeft een verstelbare hart-op-hartafstand. Hierdoor kan de inlaat-vulcombinatie, zonder dat een adapter nodig is, toegepast worden bij alle toestellen voor warmtapwaterbereiding- en -opslag met een hartafstand van 65,0 tot 71,6 mm tussen de koudwaterleiding en de CV-retourleiding.

 

Verminderde warmte-overdracht

Het telescopisch deel van het huis is niet van messing, maar van RVS. Dit materiaal heeft een lage warmtegeleidingscoëfficiënt en geleidt tot 8 keer minder goed warmte dan messing. Daarmee zorgt de Prescor IC Fill voor een verminderde warmte-overdracht tussen de CV en de koudwaterleiding. Mede hierdoor is de Prescor IC Fill gecertificeerd volgens het KIWA-kwaliteitskeurmerk.

De Prescor IC Fill inlaat-vulcombinatie is geschikt voor toepassing in alle drink- en warmtapwaterinstallaties, overal waar volgens Waterwerkblad 4.4 B een inlaatcombinatie (afsluiter, EA keerklep en ontlastklep) geplaatst moet worden. De Prescor IC Fill heeft een maximale temperatuur van 95 °C en een maximale toegestane werkdruk van 10 bar (8 bar ingesteld).

 

Foto: De Prescor IC Fill van Flamco is een slimme inlaat-vulcombinatie.

Foto-credit: Foto Flamco

 

Meer nieuws: